„Klasický či skořicový, to je oč tu běží.“ I takto by možná mohl začínat známý dánský princ, pokud by už v tu dobu znal můj kandovaný zázvor. To, že by znal pouze klasický, by jeho váhavé povaze ušetřilo určitě spoustu trápení, ale jak se říká: každý jazýček, jiná chuť. A tak i Vy máte možnost si vybrat ze dvou variant. Klasický kandovaný zázvor hrdě hlásá: v jednoduchosti je síla. Pro koho by ale tento kandidát byl příliš nudný (i když pokud si myslíte, že už jste někdy takový kandovaný zázvor jedli, tak ho raději nejdřív opravdu ochutnejte), je tu ještě druhá možnost: skořice. Tohle zlatavé koření dokáže ozvláštnit nejen indickou kuchyni či cukroví, ale stejně to funguje i s naším zázvorem – ti dva se hledali, až se našli. Už na první pohled poznáte mezi oběma druhy rozdíl. Skořicový „kandáč“ je o něco tmavší, zatímco klasický se vybarvuje spíše do zlatavých odstínů. Jestli někdo ve Vašem okolí trpí nachlazením, tohle je ten správný dar – jedno balení kandovaného zázvoru a všechny bacily se musí dát na ústup. Nevěříte? Zkuste!
Složení kandovaný zázvor klasik: čerstvý zázvor 51%, cukr
Složení kandovaný zázvor skořicový: čerstvý zázvor 51%, cukr, skořice 0,3%
Balení a cena: 80 g / 60 Kč