Zázvorové koření byl vlastně jen vedlejší produkt, který jsem původně ani nezamýšlela prodávat. Svoje produkty se snažím vždycky vymyslet tak, aby po nich zůstalo co nejméně odpadu. Co se totiž na první pohled může jevit jako odpad, ve skutečnosti může být vstupní ingrediencí k jinému mému produktu. V tuhle chvíli můžu dokonce hrdě prohlásit, že biologický odpad v mé výrobně neexistuje – zpracuji a využiji úplně všechno. Stejně tak to bylo i se zázvorovým kořením. Vyráběla jsem ho hlavně proto, abych zbytečně nevyhazovala suroviny. Nicméně mě ani nenapadlo, že by se z tohoto koření mohl opravdu stát můj další produkt. Sama jsem ho používala do vaření běžně, ale nápad na to, nabízet ho ostatním, přišel až ve chvíli, kdy moje dcera odjela na rok studovat do Japonska. Většina mých produktů je nevhodná pro tak dlouhý převoz jako je vzdálenost Česko – Japonsko, a tak jsem jí na cestu nabalila zázvorové bonbony a kandovaný zázvor a tím to skončilo. Za pár týdnů mi ale při našem rozhovoru řekla, jestli bych jí neposlala i svoje koření, že by ho chtěla použít do pečení a že nic podobného nemůže najít. Bylo to docela jednoduché, protože koření je lehké a nezabere moc místa, a tak jsem ho dala do sáčku a poslala jako běžný dopis. Dcera ale nepekla jen pro sebe a její další kamarádky si koření taky oblíbily, a tak jsem musela posílat další a další balíčky koření.

Nikdy by mě nenapadlo, že o moje koření bude takový zájem. Na rozdíl od sušeného zázvoru, který koupíte v každém obchodě s kořením, se moje směs liší tím, že je v ní jasně cítit citron a další koření, které používám i do svých sirupů. Je to drobnost, která má dlouho trvanlivost a pokud si na poslední chvíli vzpomenete, že byste měli při nákupu přihodit do košíku i nějakou drobnost pro strýčka příhodu, je zázvorové koření tím pravým.

Složení: sušený zázvor (96%), třtinový cukr, med, skořice, kardamom, hřebíček, muškátový oříšek, badyán, citrón

O4

icomailNapište nám na info@zenzero.cz 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace